TCS Ninja Toppers Test Questions | Exclusive TCS Digital Questions

0
1045
TCS Ninja Toppers Test Questions | Exclusive TCS Digital Questions
TCS Ninja Toppers Test Questions | Exclusive TCS Digital Questions

TCS Ninja Toppers Test Questions | TCS Digital Questions

TCS Ninja Toppers Test Questions, TCS Ninja toppers test pattern, TCS ninja toppers test previous year question papers, TCS Digital Questions, TCS Previous Year Questions, TCS ninja digital nqt questions, TCS ninja toppers test coding questions – TCS NQT results are out and many of the candidates got selected for TCS Ninja Toppers Test for Digital Profile. We have compiled up the few previous year’s questions of the TCS Toppers Test to help you. Read the full article below to get an idea of TCS Ninja Toppers Test Questions.

JOIN HERE 👇👇To get an Early notification

TCS Ninja Toppers Test Verbal Ability

Q1. The prophetic quality of the soothsayers’ speeches earned them a great position in the Roman empire.
A. Predictive
B. Preventive
C. Speculative
D. Punitive
Answer: Option A

Q2. The following paragraph contains four sentences, three of which are grammatically incorrect and only
one is correct. Identify the one that is correct.


Products have a limited life, not only from the consumer’s viewpoint but also as far as the producer is
concerned. For example, a particular model of a car might last five years before production is stopped and
it’s replaced by a completely new model. New inventions and technology have made many products
obsolete. Fashion can be another major influence on the lives of a product.
A. New inventions and technology have made many products obsolete.
B. For example, a particular model of a car might last five years before production is stopped.
C. Fashion can be another major influence on the lives of a product.

D. Products have a limited life, not only from the consumer’s viewport but also as far as the producer is
concerned.
Answer: Option B

Q3. For the four-sentence (1-4) paragraph below, sentences 1 and 4 are given. From P, Q, R, and S, select
the appropriate sentences for 2 and 3 respectively.

  1. The totalitarian regimes established in the 1920s and 1930s grossly violated human rights in their
    own territories.
    2.
    3.
  2. This was reflected in the Charter of the UN signed on 26 June 1945.
    P. The ideas of elaboration and protection of human rights have been gradually transformed into
    written laws.
    Q. During the II World War, there was massive abuse of human life and property.
    R. However, the Charter does not establish any specific mechanism of implementation.
    S. It became clear that international instruments were needed to codify and protect human rights.
    A. QS
    B. PQ
    C. QP
    D. PR
    Answer: Option A

Q4. Sentences of a paragraph are given below with jumbled order . Arrange the sentences in the correct
order to form a meaningful and corrected paragraph.

  1. The effort of talking in a foreign language also makes people reflect more on what they are saying,
    and take rational decisions while speaking.
  2. Anyone who lives or works in a non-English speaking country benefits hugely from almost any
    familiarity with its language.
  3. Beyond the individual benefits, 21st century global relations and economics vitally need people
    who can function fluently abroad.
  4. With the global rise of English, may native English speakers question the need for learn a foreign
    language, but there are several good reasons to do so.
    A. 2, 4, 1, 3
    B. 2, 1, 3, 4
    C. 4, 2, 1, 3
    D. 3, 2, 1, 4
    Answer: Option C

Q5. To create a truly successful movie, the director, the writer, actors, and the cinematographer must work
together with other people closely.
A. felicitate
B. collaborate
C. corroborate
D. facilitate
Answer: Option B

Q6. Select the most appropriate ANTONYM of the given word.
Compassionate
A. Virulent
B. Peerless
C. Benevolent
D. Ruthless
Answer: Option D

Q7. Read the passage below and answer the question that follows.
Offering children a choice facilitates cooperation and usually avoids a war of the wills. Often at this age
young children oppose what parents impose on them, simply to exert their independence. This
stubbornness isn’t necessarily bad. In fact, it’s a sign of individuality. If children are given two choices, such
as bread or wheat flakes for breakfast, everyone gets a choice and eventually a content healthy breakfast
is had. The child can say “No” to one of them, and there isn’t a battle about breakfast.


Which of the statements below can be inferred from the passage?
A. Children should eat only bread or wheat flakes for breakfast.
B. Choices to be offered to children should be selected by parents.
C. When children say NO to something, a new choice should be given
D. There are situations where children should have absolutely no say
Answer: Option C

Qs 8 to 10: In the following passage, some words have been deleted. Read the passage carefully and
select the most appropriate option to fill in each blank.
As the world economy wakes back up, shortages and price spikes are affecting everything from the supply
of Taiwanese chips to the cost of a French breakfast. One kind of bottleneck deserves special attention :


The supply-side problems, such as scarce metals and land constraints, that threaten to _ the green- energy boom. Far from being transitory, these bottlenecks risk becoming a recurring feature of the world economy for years to come because the shift to an energy system is still only in its infancy.


Governments must respond to these market signals, facilitating a huge private-sector investment boom
over the next decade that increases capacity. If they do not, they stand little chance of keeping their
promises to reach the ‘net-zero’ _ And there has been a dramatic shift in the attitude of business. Investors are demanding that firms change tack, spurred by the new reality that clean technologies are more__
competitive.


Q8. If they do not, they stand little chance of keeping their promises to reach ‘net-zero’ _

A. discharges

B. remissions

C. infections

D. emissions

Answer: Option D

Q9. One kind of bottleneck deserves special attention: the supply-side problems, such as scarce metals and land constraints, that threaten the green-energy boom.
A. glow
B. slow
C. blow
D. low
Answer: Option B


Q10. Investors are demanding that firms change tack, spurred by the new reality that clean technologies
are more__
competitive?
A. cost
B. profit
C. money
D. loss
Answer: Option A

JOIN HERE 👇👇To get an Early notification

TCS Ninja Toppers Test Advanced Quantitative Aptitude

Q1. A and B started a business, where the investment of A was 40% of the total investment. B invested
his sum for 4 months. The profit received by A was 4/7 of the total profit. Find the time period of
investment of A.
A. 6 months
B. 4 months
C. 8 months
D. 12 months
Answer: Option C

Q2. A sum of Rs. 7,500 amounts to Rs. 9,075 at 10% p.a. in a certain time, when the interest is
compounded annually. What is the amount (in Rs) of the same sum at the same rate for 6/5 of the earlier
time?
A. 9,438
B. 9,580
C. 9,412
D. 9680
Answer: Option A


Q3. The average weight of some students in a class is 62 kg. If 8 students of average weight 55 kg leave
the class and 13 students of average weight 65 kg join the class, then the average weight of the remaining
students in the class is 63.9 kg. The number of students in the class, initially was _.
A. 55
B. 45
C. 40
D. 50
Answer: Option B


Q4. Raj sold his bat at x% profit after giving a discount of x%. The marked price was INR 2,400 more than
the cost price and the selling price was INR 900 more than the cost price. Find the value of 4x.
A. 50
B. 200
C. 40
D. 100
Answer: Option D


Q5. The taxi charges in a city consist of a fixed charge together with the charge for the distance traveled
in kilometers. When a person travels 72 km, he pays INR 1170. He pays IN 898 for traveling 55 km. What
will he have to pay for traveling 45 km?
A. INR 693
B. INR 738
C. INR 740
D. INR 826
Answer: Option B

Q6. When a number x is divided by 9, the remainder is 6. When the same number is divided by 21, the
remainder is 12. If x lies between 250 and 450, then what is the sum of all possible values of x?
A. 1044
B. 1107
C. 855
D. 666
Answer: Option A


Q7. C can complete the work alone in 60 days. A and B take 40% and 75% more time than C. The work
was started by A and B and C worked with A on every third day. In how many days will the work be
completed?
A. 16 ¼
B. 48 ⅘
C. 48 ¼
D. 16 ⅘
Answer: Option B


Q8. A sum when lent at the rate of 15% p.a. simple interest for x years amounted to INR 17,600. When
the same sum was lent at the rate of 18% p.a. simple interest for (x+2.5) years, it amounted to INR 24,320.
The value of x and the sum (in INR) respectively are:
A. 2.5 and 12,800
B. 2 and 12,500
C. 3.5 and 12,800
D. 2.5 and 12,500
Answer: Option A


Q9. A and B start from the same point and cover equal distances. A travels by car and covers the distance
in 3 hours with a speed of 50 kmph. B travels by bus which stops for 10 minutes after covering 10 km. In
how much time will the bus reach the destination, if the speed of the bus is 40% less than the car.
A. 7 h 20 min
B. 7 h 30 min
C. 7 h
D. 6 h 40 min
Answer: Option A


Q10. Ramesh can complete work in 20 days. Mohan is 66.67% as efficient as Ramesh. Mohan and
Ramesh begins to work together. Ramesh leaves after working for some days. The remaining work is
completed by Mohan in 10 days. After how many days does Ramesh leave the work?
A. 10 days
B. 6.5 days
C. 8 days
D. 8.5 days
Answer: Option C

Direction (11-14): Study the given graph, pie chart, and table and answer the question.

Q11. The total number of female students studying Arts in all the five institutes is what percentage of the
total number of students studying Engineering in institutes A, B and C?
A. 40%
B. 35%
C. 30%
D. 25%
Answer: Option C


Q12. The total number of male students in Computer Science all the five institutes is what percentage is
more than the number of female students studying Engineering in institutes A, C, D and E ( correct to one
decimal place)?
A. 14.6%
B. 16.2%
C. 15.4%
D. 13.3%
Answer: Option C


Q13. What is the ratio of the total number of male students studying Management in institutes B and D to
the total number of students studying Engineering in institutes A and E?
A. 4: 7
B. 8: 9
C. 3: 5
D. 5: 8
Answer: Option B


Q14. The total number of students studying Science in institutes A and D is approximately what
percentage more than the total number of male students studying Commerce in institutes B, C and E?
(correct to one decimal place)
A. 54.7%
B. 35.4%
C. 42.8%
D. 48.6%
Answer: A

JOIN HERE 👇👇To get an Early notification

TCS Ninja Toppers Test Coding Questions

Q1. Problem statement:

Given two non-negative integers n1 and n2, where n1=11 and n2=15,

There is the number 11, which has repeated digits, but 12, 13, 14, and 15 have no repeated digits. So, the
output is 4.

Code Solution in Python

Code Solution in Java

Code Solution in C

Code Solution in C++

Q2. Problem statement:
Given an array Arr[] of N integers and a positive integer K. The task is to cyclically rotate the array
clockwise by K.
Note: Keep the first position of the array unaltered.

Constraints

● 1 < N <=100

● -100 <= Arr[i] <=100

● 1 <=K <=100

Input format for testing

● The candidate should write the code to accept the inputs separated by a new line.

● First Input: Accept a single positive integer value for N representing the size of Arr[]

● Second Input: Accept N number of integer values separated by a new line, as elements of Arr[]

● Third input: Accept a single positive integer value for K representing the number of rotations.

Output format for testing

● The output must be N integer numbers separated by a single space character.

● Additional messages in the output will result in the failure of test cases.

Instructions

● The system does not allow any kind of hard-coded input value/ values.

● The written program code by the candidate will be verified against the input which are supplied from the system.

Code Solution in Python

Code Solution in Java

Code Solution C

Code Solution C++

JOIN HERE 👇👇To get an Early notification

TCS Ninja Toppers Test Schedule

They Will send you Test link as well as test schedule In your registered Mail Id.

We are pleased to inform you that basis your performance in TCS NQT (Ninja Hiring), you are shortlisted for the ‘Ninja Toppers Test’.

You will be receiving an e-mail shortly from our test partner, TCS iON on the ‘Ninja Toppers Test’ schedule.

Disclaimer:

  1. The questions showcased in this document have been recreated through memory, thanks to test-takers
    who recalled the questions post their test.
  2. The questions are shared only for educational purposes, if you have any issue regarding this then write us on contact@freakydiodes.com.
  3. The questions repetition between the slots is expected to be very miniscule.

FEEL FREE TO ASK DOUBT REGARDING REGISTRATION : Contact@freakydiode.com

For more latest updates on jobs, internships & projects, visit our website regularly, and don’t forget to join our social media groups.

Join Our Telegram ChannelClick Here
Join Our Whatsapp GroupClick Here
Follow us on LinkedInClick Here
Follow us on FacebookClick Here
TCS Ninja Toppers Test Questions | TCS Digital Questions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here